Dečija i preventivna stomatologija

Sigurno nismo zaboravili i na naše najmlađe pacijente jer njima je potrebno pokloniti posebnu pažnju. Jednom stvoreno poverenje između Vašeg deteta i njegovog stomatologa, osnova je kvalitetne terapije za zdravlje zuba Vašeg deteta, čitav život. Uloga Vas kao roditelja je ključna u sticanju navike redovnog i ispravnog održavanja oralne higijene.

Pravilnim četkanjem zuba od najranijih dana sprečavamo nakupljanje zubnog plaka i pojavu karijesa. Ako do pojave karijesa ipak dođe, a u pitanju su mliječni zubi, bitno je sanirati ih kako ne bi došlo do pomieranja mlečnih zuba, a samim time i do pomeranja stalnih zuba. Prva poseta stomatologu, kao i održavanje higijene mlečnih zuba odvija se već prilikom njihovog nicanja. Mlečni zubi su prethodnici trajnih ali ih to ne čini manje važnima. Zdravi mlečni zubi čuvaju prostor za svog naslednika te utiču na pravilan razvoj vilice.

Prvu posetu deteta stomatologu treba planirati u dobu od 1 godine. Ovakvim ranim pristupom mogu se na vrieme primietiti eventualna odstupanja od oralnog zdravlja a roditelji se mogu informisati o važnosti preventivnih mera. Ukoliko niste sigurni u ispravan način četkanja, mi ćemo Vas rado savetovati kako pravilno četkati zube Vašeg deteta. Roditelja i dete treba motivisati i obučiti kako da pravilnom tehnikom pranja zuba održavaju svakodnevnu higijenu usne duplje, te kako pravilnom ishranom smanjiti rizik od pojave karijesa.

Naša misija je kreiranje savršenih osmeha!

Top