Estetska stomatologija

Viniri predstavljaju keramičke ljuspice koje se adaptiraju na površinu zuba, a zatim fiksiraju adhezivnim načinom cementiranja. Radi se o neinvazivnoj ili minimalno invazivnoj proceduri koja pre svega doprinosi vrhunskoj estetici, ali i očuvanju zdravlja zuba. Pomoću vinira mogu se korigovati nepravilnosti položaja zuba, njihova dužina, boja, razmak između zuba (dijastema) itd. Preduslovi za izradu ovog prestižnog tretmana jesu očuvanost i postojanost zubnog fundamenta. Zakažite Vaš pregled i dovedite Vaše zube do savršenstva. Poseban vid vinira jesu tzv. “Non Prep” viniri:

“Non Prep” Viniri predstavljaju neinvazivnu metodu vinira koja ne zahteva prethodno brušenje. Na taj način ulepšavanje Vašeg osmeha je krajnje jednostavno, bezbolno i efektivno pri tom čitav tretman ne oduzima Vam previše vremena.

Moderna stomatologija omogućila je da Vaš osmeh zablista, a da Vaši zubi ostanu netaknuti uz pomoć kompjuterski dizajniranih keramičkih ljuspica.

Za ovakav vid protetskog rada potrebna je odgovarajuća indikacija. Zakažite Vaš pregled, a naš stručni tim će doneti odluku o adekvatnoj terapiji.

Savršen osmeh, bez bola, anestezije. Neka Holivudski osmeh zasija i u Vašim ustima.

Izbeljivanje zuba

U stomatološkoj ordinaciji Kotlar Dental već dugi niz godina sa izuzetnim uspehom pristupamo ovoj sve modernijoj grani konzervativne stomatologije.

Izbeljivanje zuba može se izvoditi na 2 načina:

  • Ordinacijsko beljenje – hemijska aktivacija gela na bazi (H2O2)

*potrebno vreme: 1. 5 sat u ordinaciji Kotlar Dental

  • Kućno beljenje – Izrada individualnih splintova gornje i donje vilice u koje se adaptira gel i koji se nosi na zubima tokom noći

*potrebno vreme: 7- 10 dana

Indikacije za izbeljivanje zuba su najčešće žućkasta prebojenost zuba usled konzumiranja duvana, kafe, obojene hrane, tetraciklinska prebojenost zuba (usled upotrebe tetraciklinskih preparata u periodu mineralizacije gledji), protetska nadoknada zuba i želja pacijenta za beljom bojom.

Naša misija je kreiranje savršenih osmeha!

Top